Toiletsets

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Complete toiletset voor hangende toilets

Een toiletset bevat alle onderdelen die nodig zijn voor de installatie van een nieuw toilet. Met een complete toiletset ben je vaak voordeliger uit en weet je zeker dat alle delen passen en eenvoudig op elkaar aangesloten kunnen worden. Een toiletset bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Toiletpot
  • Wc-bril
  • Inbouwreservoir
  • Bedieningspaneel
  • Montage-/bevestigingsmateriaal

Bij een hangtoilet zijn de toiletpot, wc-bril en bedieningspaneel zichtbaar. Deze zijn gemonteerd op het inbouwreservoir. Het inbouwreservoir zit achter een muur of tegels verwerkt. De onderdelen van de set staan vast maar je hebt per onderdeel vaak keuze uit meerdere varianten.

Toiletpot en wc-bril

Er zijn verschillende stijlen wc-potten met bijpassende wc-brillen. Er zijn standaard en luxe sets. De set is er in ronde en vierkante modellen en in verschillende kleuren, zoals wit en zwart. Toilet accessoires, zoals spiegels, worden vaak afgestemd op de kleur van het toilet. Kies de kleur die past bij jouw badkamer of toiletruimte. Vaak zijn er leuke aanbiedingen voor complete toiletsets. Bij bepaalde sets is er keuze uit een wc-bril met softclosing en/of quick release.

Inbouwreservoir, waar moet ik op letten?

Bij de keuze van het inbouwreservoir is het belangrijk om te kijken naar wat jij belangrijk vindt. Er zijn verschillende merken inbouwreservoirs op de markt en per merk zijn er meerdere varianten, waarbij het prijsverschil in het comfort en kwaliteit zit. Een populair merk als Geberit heeft bijvoorbeeld o.a. de keuze uit inbouwreservoirs UP100, UP320 en UP720. De UP100 is een basismodel en daarom ook de meest voordelige optie. Je moet het reservoir zelf in elkaar zetten en er is keuze uit standaard bedieningsplaten. De UP320 is de populairste optie. Het is een kant-en-klaar variant met een breed assortiment aan bedieningsplaten. De juiste keuze voor een klein toilet is de UP720. Deze heeft dezelfde voordelen als de UP320 maar is geschikt voor een klein toilet. De keuze voor een inbouwreservoir hangt dus af van jouw voorkeuren. Wil je gemak en keuze uit bedieningspanelen dan ga je voor een duurdere luxere optie en anders kies je voor een basismodel als onderdeel van de toiletset.

Montage-/bevestigingsmateriaal

Bij een complete toiletset zit standaard het montage-/bevestigingsmateriaal. Het monteren en installeren van het toilet kun je zelf doen of uitbesteden. Ga je zelf aan de slag dan zijn er diverse filmpjes en handleidingen online te vinden.

Hulp nodig bij het kopen van een toiletset?

Neem bij vragen contact op met onze deskundige medewerkers van Vixx badkamers via de chat op de website, e-mail of telefoon. Op zoek naar een leuke aanbieding van een complete toiletset? Kijk op onze website of kom langs in de showroom in Etten-Leur en vraag ernaar.

  • Op afspraak bezorgd
  • Klantenbeoordeling: 4.9 uit 5
  • 30 dagen bedenktijd
  • Gratis levering vanaf 100,-