Wastafelonderkast

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wastafelonderkast kopen voor badkamer

Op zoek naar een wastafelonderkast? Bij Vixx badkamers hebben wij een ruim assortiment wastafelonderkasten. Een wastafelonderkast is een onderdeel van een badkamermeubel en is een praktische en stijlvolle aanvulling voor elke badkamer.

In een onderkast kunnen handdoeken en badkamerspullen opgeborgen worden waardoor de badkamer opgeruimd en overzichtelijk blijft. De onderkast draagt daarnaast bij aan uiterlijk en de stijl van de badkamer. De uitvoering, materiaal en kleur zijn dus belangrijk bij jouw keuze. Op de onderkast wordt vaak een wasbak of waskom geplaatst. Wil je zeker zijn dat de wastafelonderkast en wasbak of waskom bij elkaar passen kijk dan eens naar onze badkamermeubelsets op de website.

Een wastafelonderkast voor elke ruimte

De onderkasten zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, kleuren en afmetingen van 50 tot en met 120 cm. Ben je op zoek naar een bredere uitvoering, zoals 140 of 160 cm, laat het ons dan weten. In de meeste gevallen is er meer mogelijk dan we laten zien op de website. Populaire breedtes zijn 80 cm, 90 cm, 100 cm en 120 cm.

Voor kleine badkamers is ruimte erg belangrijk. Omdat de beschikbare ruimte beperkt is, moet de inrichting vooral praktisch en functioneel zijn. Een ondiepe onderkast biedt dan uitkomst. Met zijn diepte van 35 tot 40 cm neemt hij minder ruimte in dan een standaard onderkast maar biedt nog steeds voldoende opbergruimte voor de belangrijkste benodigdheden in de badkamer.

Zowel de breedte als de diepte van de wastafelonderkast zijn dus belangrijk. Een ondiepe wastafelonderkast geeft meer bewegingsruimte in de badkamer maar heeft minder opbergruimte. De breedte is afhankelijk van de grootte van de badkamer en de keuze voor een dubbele of enkele wastafel.

Wastafelonderkasten zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen:

  • Met topblad voor het plaatsen van een waskom of voor badkamerbenodigdheden
  • Zonder topblad met ruimte voor het plaatsen van een wasbak

De kleur van de onderkasten wil je natuurlijk het liefste afstemmen bij jouw keuze wasbak of waskom. De meeste wasbakken zijn van oudsher nog steeds wit. We zien echter ook meer en meer wasbakken en waskommen op de markt verschijnen in zwart, grijs en marmer tinten. Al deze kleuren zijn goed te combineren met onze onderkasten in zwart, wit en warm en licht eiken, zodat ze samen een mooi geheel vormen, passend bij de stijl van jouw badkamer.

Hangende onderkasten met lades

De meeste onderkasten worden aan de muur bevestigd en hebben lades. Zwevende onderkasten nemen geen vloerruimte in, wat het schoonmaken van de badkamer vergemakkelijkt. Staande onderkasten hebben meestal meer opbergruimte omdat ze een extra lade hebben, maar nemen meer vloerruimte in en ogen wat minder stijlvol dan een hangend model.

Onderkasten met deurtjes zijn steeds minder populair omdat ze minder praktisch zijn dan onderkasten met lades. Bij het openen van een deurtje is slechts de helft van de opbergruimte zichtbaar, spullen achterin zijn lastig te pakken en je moet vaak bukken om erbij te kunnen. Daar tegenover zijn lades makkelijk toegankelijk en praktisch in gebruik. Bij het openen van de lade zie je meteen de inhoud en kan je meteen alles snel en makkelijk vinden.

Bij Vixx badkamermeubels bieden wij voornamelijk zwevende onderkasten aan met 2 of 4 lades. Bij onderkasten met een breedte van meer dan 120 cm kun je kiezen uit 1 lange lade over de lengte of 2 kleinere lades naast elkaar. Ons advies is om voor aparte lades te kiezen als je vaak gelijktijdig voor de spiegel staat. Bij lange lades, die de breedte van de onderkast hebben, moet je namelijk steeds opzij als je partner of een van de kinderen iets uit de lade wil hebben.

Onderkasten met 1 lade zijn ook mogelijk, meestal wordt hiervoor gekozen als de onderkast een topblad heeft waarop een waskom geplaatst wordt, bergruimte in de badkamer geen probleem is of waarbij de wasbak volledig op de kast gemonteerd wordt. Als een wasbak namelijk deels in de bovenste lade van de onderkast geplaatst wordt, valt al veel ruimte weg, waardoor 1 lade niet voldoende bergruimte biedt.

Combineer zelf of kies een complete set

Het uiterlijk van een wastafelonderkast is bepalend voor de stijl van jouw badkamer. Het is dus aan te raden om een onderkast te kiezen die goed past bij de rest van de badkamer en bij de wastafel of waskom. Een wastafelonderkast is los te bestellen, waarbij je zelf een mooie combinatie kunt maken. Maar een onderkast kan ook als badkamermeubelset met wasbak, spiegel en kolomkast besteld worden. Aarzel niet om contact op te nemen als je hulp nodig hebt. Onze medewerkers zijn je graag van dienst.

  • Op afspraak bezorgd
  • Klantenbeoordeling: 4.9 uit 5
  • 30 dagen bedenktijd
  • Gratis levering vanaf 100,-