Spiegel

Stel je badkamer eens zonder spiegel voor.. Onvoorstelbaar toch? Een spiegel is een onmisbaar onderdeel van je badkamer. Naast het praktische gebruik is een spiegel ook bepalend voor de uitstraling van je badkamer. Bij Vixx hebben we een ruim assortiment aan spiegels.

Producten 25-48 van 107

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Onlangs bekeken

  1. 13201
    23% KORTING
    Designradiator YDAY - Wito - 180x60 cm - Geborsteld mat wit
    Regular Price € 307,00 Special Price € 236,00
    Waardering:
    0%
    (0)
  2. 13202
    23% KORTING
    Designradiator YDAY - Wito - 160x60 cm - Geborsteld mat wit
    Regular Price € 188,00 Special Price € 145,00
    Waardering:
    0%
    (0)
  3. 16679
    Haceka Aspen Zeephouder Glas Chroom
    € 17,99
    Waardering:
    0%
    (0)

De perfecte spiegel voor elke badkamer

Een spiegel is meer dan alleen een object waar je jezelf in kunt zien. Een spiegel voor in de badkamers is zowel praktisch als decoratief. Ze zijn multifunctioneel. Naast het verzorgen van je uiterlijk, creëert een spiegel ook ruimtelijkheid en sfeer in de badkamer. Met de juiste spiegel kun je de ruimte optisch groter maken, meer licht binnenhalen en een persoonlijke touch aan je badkamer geven. Daarnaast zijn er talloze extra functies beschikbaar, zoals verwarming, verlichting en geïntegreerde opbergmogelijkheden. Kies voor een spiegel die vooral voor jou praktisch is en die bij jouw levensstijl past.

Hoe kies ik de juiste spiegel uit de verschillende soorten badkamerspiegels

Bij de keuze voor een badkamerspiegel zijn er een paar belangrijke zaken om over na te denken. Waar wil je de spiegel hangen? Boven de wastafel is de meest gebruikelijke plek, maar ook naast het raam kan heel mooi zijn en praktisch door het licht. Als je de plaats gekozen hebt, bepaal je de afmetingen en de vorm. Denk hierbij aan de beschikbare ruimte en de stijl van je badkamer. Wil je extra functies zoals verlichting, anticondens, verwarming of opbergruimte? Houdt hier dan rekening mee bij het maken van je keuze. Elke spiegel heeft zijn unieke eigenschappen en voordelen.

Verlichte spiegels zijn uitgerust met LED-verlichting, waardoor je jezelf altijd in het beste licht ziet. Ze zijn ideaal voor het aanbrengen van make-up of scheren als je geen aparte make-up spiegel of scheerspiegel hebt. Heb je een kleine badkamer, dan is de combinatie van een spiegel en een kast voor extra opbergruimte ideaal voor een opgeruimde badkamer. Anti-condens spiegels beschikken over een verwarmingselement die voorkomt dat de spiegel beslaat tijdens het douchen.

Ronde, rechthoekige en asymmetrische spiegels

Naast de functionaliteiten van de spiegel moet je ook nog rekening houden met de vorm. De vorm van een spiegel draagt bij aan de uitstraling van je badkamer. Ronde spiegels geven vaak een gevoel van harmonie en balans, waardoor ze perfect passen in moderne en minimalistische interieurs. Rechthoekige spiegels zijn klassieker en passen bijna in elke stijl badkamer door hun tijdloze uiterlijk. Asymmetrische spiegels, zoals ovale of onregelmatig gevormde spiegels, voegen vaak een persoonlijke touch toe aan je badkamer.

Naast de vorm is ook de keuze voor een frame van belang. Een frameloze spiegel geeft een moderne uitstraling, terwijl een spiegel met een frame van hout, metaal of bijvoorbeeld rotan een warmere en meer traditionele sfeer creëert. Denk hierbij aan een zwart of wit frame voor een contrastrijk effect. Of kies voor een spiegel met een frame van hetzelfde materiaal als je badkamermeubel voor een uniforme look. De keuze van de spiegel maakt jouw badkamer uniek. Kies dus naast de praktische elementen zoals verlichting en verwarming voor een passende vorm waardoor de juiste spiegel jouw badkamer compleet maakt.

Verlichte spiegels voor extra comfort

Een verlichte spiegel is meer dan alleen een mooie toevoeging aan je badkamer; het is vooral handig voor je dagelijkse routine. Of je nu je make-up aanbrengt, je baard bijwerkt of gewoon je tanden poetst, een goed verlichte spiegel zorgt ervoor dat je alles goed ziet. Vooral in donkere badkamers met weinig natuurlijk licht is een verlichte spiegel onmisbaar. Dankzij de verstelbare LED-verlichting kun je het licht aanpassen aan jouw specifieke behoeften. Gebruik helder daglicht voor het epileren van je wenkbrauwen en verzacht het licht voor een sfeervolle verlichting tijdens het nemen van een ontspannend bad.

De meeste moderne spiegels zijn uitgerust met energiezuinige LED-verlichting. Dat is fijn voor je portemonnee en het milieu. Bovendien gaat LED-verlichting veel langer mee dan traditionele verlichting, waardoor je minder vaak de lamp hoeft te vervangen.

Spiegelkasten: combineer functionaliteit met design

Wil jij een mooie stijlvolle spiegel die past bij de inrichting van je badkamer, maar wil je de badkamer zo opgeruimd mogelijk houden? Dan is een spiegelkast de perfecte oplossing! Deze praktische spiegels hebben bergruimte achter de spiegel, waardoor je optimaal gebruik maakt van de ruimte in je badkamer. De verstelbare planken in de spiegelkast bieden voldoende opbergruimte voor al je toiletartikelen, cosmetica en andere badkamerbenodigdheden. Zo houd je alles netjes bij elkaar en heb je alles binnen handbereik. Perfect voor kleine badkamers waar elke vierkante centimeter telt.

Naast de functionaliteit is een spiegelkast ook een echte blikvanger in je badkamer. Met keuze uit vele ontwerpen, kleuren en afmetingen kun je een spiegelkast vinden die perfect past bij jouw persoonlijke stijl en de rest van je badkamerinrichting. Kies voor een moderne vierkante spiegelkast met een slank ontwerp of ga voor een klassieke variant met sierlijke details. De mogelijkheid om de kleur van de zijpanelen aan te passen zorgt voor een harmonieuze uitstraling met de rest van de badkamer.

Wat moet ik weten over het bevestigen van de spiegel?

Voor een veilige en stevige bevestiging zijn er verschillende opties, zoals spiegellijm, montageprofielen of ophanghaken. De juiste keuze voor het ophangsysteem hangt af van het gewicht van de spiegel en de ondergrond. Vraag advies over het ophangsysteem als je twijfelt wat voor jou het meest passend is. Het is belangrijk om de juiste bevestigingsmaterialen te gebruiken en de spiegel goed waterpas op te hangen.

Het is heel vervelend als een spiegel te hoog of juist te laag hangt. De juiste hoogte is voor iedereen anders. Kijk naar je eigen situatie en houd rekening met de mensen in het gezin. Probeer een hoogte te vinden waarbij iedereen goed in de spiegel kan kijken. Het midden van je spiegel hoort ongeveer op ooghoogte te zitten. Voor de meeste mensen is het voldoende om vanaf de borst tot aan het haar goed zichtbaar te zijn. Je hele lichaam hoef je niet per se te zien in de badkamerspiegel.

Als je je spiegel boven de wastafel hangt, is het belangrijk om hem niet te dicht bij de kraan te plaatsen. Anders krijg je snel waterspetters op je spiegel. Voor de rest is het vooral een kwestie van smaak. Zolang het midden van de spiegel maar ongeveer op ooghoogte zit.

Hoe onderhoud ik mijn spiegel?

Regelmatig onderhoud is essentieel om de levensduur van jouw spiegel te verlengen. Gebruik een zachte microvezeldoek en een speciaal glasreiniger om vlekken en vingerafdrukken te verwijderen. Zo geniet je langer van je spiegel.

Veelgestelde vragen over spiegels

1. Welke spiegel is het beste voor een kleine badkamer?

Voor een kleine badkamer is een spiegel die zowel praktisch als ruimtebesparend is ideaal. Een spiegelkast die opbergruimte met een spiegel combineert is een goede optie. Een grotere spiegel met verlichting kan de ruimte optisch groter laten lijken. Het is goed om bij de keuze van je spiegel te letten op de afmetingen, plaatsing en stijl van de spiegel. Maar het is vooral van belang wat jij persoonlijk fijn vindt.

2. Hoe monteer ik een spiegelkast?

Het monteren van een spiegelkast is een klusje dat de meeste doe-het-zelvers zelf kunnen. Zorg voor de juiste gereedschappen voor je begint en neem de handleiding door. De montage-instructies kunnen per product verschillen. Bepaal de ideale plek voor de spiegelkast, gebruik een waterpas om te zorgen dat deze recht hangt. Markeer de gaten van de bevestigingspunten op de muur, plaats na het boren de pluggen en hang de spiegelkast aan de muur. Schroef ten slotte de spiegelkast vast. Voor een uitgebreide uitleg kun je zoeken op Youtube naar ‘spiegelkast installeren’.

3. Wat zijn de voordelen van een verlichte spiegel?

Een spiegel met verlichting zorgt ervoor dat je geen aparte lichtbron boven de spiegel hoeft te plaatsen. De meeste spiegels zijn tegenwoordig voorzien van energiezuinige LED-verlichting, waarbij de verlichting is aan te passen. Handig als je wat meer licht nodig hebt bij het opmaken, scheren of epileren. En rustgevend als je lekker ontspannen in bad gaat en het licht wilt dimmen. Verlichte spiegels zijn daarnaast vaak voorzien van handige extra’s zoals anti-condens, een klokje, vergrotingsspiegel en Bluetooth speakers.
  • Op afspraak bezorgd
  • Klantenbeoordeling: 4.9 uit 5
  • 30 dagen bedenktijd
  • Gratis levering vanaf 100,-