Badkamermeubel

Een badkamermeubel is een onmisbaar onderdeel van je badkamer. Hierin kun je al jouw badkamer- en verzorgingsproducten opbergen. Zo zit er altijd eentje bij die past bij jouw wensen. Of je nu op zoek bent naar een complete badkamermeubelset, een wastafelonderkast of een losse kolomkast. Je hebt de ruimste keuze uit verschillende formaten, materialen, kleuren en extra’s. Benieuwd naar de verschillende badmeubels? Bekijk ze hieronder!

Producten 1297-1320 van 5751

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Onlangs bekeken

  1. 23293
    -43% BLACK FRIDAY
    Spiegel YDAY design badkamerspiegel - 60x80cm - dimbare indirecte LED verlichting - touch schakelaar - spiegelverwarming
    Regular Price € 350,00 Special Price € 200,00
    Waardering:
    100%
    (2)
  2. 23896
    -17% BLACK FRIDAY
  3. 23903
    -17% BLACK FRIDAY

Badkamermeubel

Een badkamermeubel is een belangrijk onderdeel van de badkamer. Er is zo veel keus en dit maakt het kiezen van het perfecte badkamermeubel lastig. Wij hebben per serie badkamermeubelen een configurator gebouwd, waardoor je gemakkelijk jouw ideale combinatie samen stelt. Benieuwd naar verschillen of adviezen? Lees dan onze handige blogs over alle keuze die je tegen komt bij het aanschaffen van een bakdakamermeubel.

Jouw ideale badkamermeubel vinden bij de badkamermeubel outlet

Een badkamermeubel, ook wel badmeubel genoemd, is een belangrijk onderdeel in de badkamer. Dagelijks sta je er voor om je klaar te maken voor de dag. Naast dat een badkamermeubel er mooi uit moet zien, moet hij ook zijn praktisch zijn. Hier hoort een stukje opbergruimte, waardoor je in handbereik bij alle spullen kan, zoals handdoeken, tandenborstels of deo.

Het kiezen van een badkamermeubel is niet gemakkelijk. En dit weten we. Daarom hebben we onze website zo ingericht dat je snel door alle keuzes kan switchen. Het ruime aanbod zorgt ervoor dat iedere wens vervuld kan worden. Ga je voor design of is de prijs juist een belangrijke rol in de keuze die je maakt? Wij hebben het! Kom je er echt niet aan uit? Schroom dan niet, gebruik onze handige website chat en heb direct contact met een van onze medewerkers. We helpen graag.

Levering badkamermeubel; hoe gaat dat?

Je staat op het punt om online of in een fysieke winkel een badkamermeubel te bestellen, maar hebt geen idee wat de vervolgstappen zijn. Logisch… Je besteld niet elke dag een badkamermeubel. De bestelling die je gaat plaatsen valt onder grote pakketten. Deze worden niet met PostNL geleverd, maar met een externe vervoerder die pallets vervoerd. Op deze manier zijn we er het meest zeker van dat het heel bij je aan gaat komen.

Tijdens de aankoop op onze website of in de winkel plannen we samen een dag in wanneer jou het ‘t beste uit komt. Een dag voordat de levering plaats zal vinden is de planning rond bij de externe koerier en in de avond zal een track and trace opgestuurd worden.

Mocht er onderweg iets gebeuren, waardoor het badkamermeubel beschadigd raakt, dan willen we dit graag binnen 2 werkdagen weten. We vragen om afbeeldingen van de schade en zullen dit doorsturen naar het koeriersbedrijf. Zij zullen er dan voor zorgen dat er een nieuw badkamermeubel geleverd wordt.

Montage van een badkamermeubel

Na een lange zoektocht is de kogel door de kerk en het badmeubel (godzijdank) in goede orde aangekomen. En hij is nog mooi ook! Sommige zullen er voor kiezen de aannemer het op te laten hangen. Maar de montage is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Sterker nog, jij kan dit zelf!

Bij het badkamermeubel wordt altijd een handleiding geleverd. Hierin staat stap voor stap hoe jij het badkamermeubel gemakkelijk kan ophangen. Het enige wat je hoeft te doen is 2 gaten boren waar de plug in kan en 2 schroefjes te monteren in de muur.

Niet helemaal waterpas opgehangen? Geen probleem! Met het handige ophangsysteem wat in het badkamermeubel zit kan je hem achteraf ook nog waterpas stellen.

Tips voor de aankoop van badkamermeubels

Er zijn zo veel keuzes beschikbaar op de markt. Wil je een waskom, wastafel, 1 of juist 2 lades? Voor iedereen is dit verschillend en daarom willen we graag wat extra tips geven om je een klein duwtje in de rug te geven.

Tip 1: Bereken de juiste maat

Deze tip klinkt misschien logisch, maar we maken het vaak mee dat de verkeerde maatvoering wordt besteld. Vaak komt dit omdat wordt vergeten dat een meubel ook moet ademen. Dat klinkt misschien gek, maar dit is puur voor ventilatie aan de zijkanten van het badkamermeubel. Wanneer deze niet goed is zal het gaan stikken. Houd daarom altijd 10 cm afstand van de muur tot het badkamermeubel.

Tip 2: Design of praktisch?

Vind je een dunne wastafelrand mooier dan een dikke? Mooi… dan heb je hier waarschijnlijk nog niet aan gedacht. Bij een dunne rand verlies je ruimte in de laden. De wasbak valt namelijk in het badkamermeubel in plaats van er boven op. Iets waar veel mensen niet aan denken, maar dit kan doorslaggevend zijn om toch te kiezen voor een wastafel met dikke rand.

Tip 3: Asymmetrische laden

Is opbergruimte erg belangrijk voor je. Dan is een asymmetrische badkamermeubel een goede oplossing. Bij deze onderkasten is de onderste laden groter dan de bovenste. Hierdoor kan je makkelijker handdoekjes en grotere haarlakbussen kwijt.

Tip 4: IJzeren handdoekenrekje

Mocht je bovenstaande niet mooi vinden, maar je wilt toch je handdoeken kwijt kunnen en hebt beperkte ruimte? Tegenwoordig zijn er industriëlen handdoekenrekjes die er gaaf uit zien en weinig ruimte in beslag nemen.

Badkamermeubelset

Er zijn zo veel keuzes en mogelijkheden op onze website, maar wij zien dat een wastafel in combinatie met badkamermeubel de grootste favoriet is. Dit brengt ook verschillende mogelijkheden met zich mee. Namelijk; extra korting op set prijzen… En laten we eerlijk zijn, extra korting is altijd mooi meegenomen! Daarnaast weet je zeker dat de wastafel altijd past op de onderkast. Echter, bij elk voordeel zit ook een nadeel. Wij verkopen enkel series die bij elkaar passen. Dit betekent dat er maar een beperkte keuze is aan combinaties tussen wastafel en onderkast. Ga je voor gemak en prijs? Kijk dan bij de badkamermeubelset.

Wil je juist geen wastafel, maar alleen een onderkast? Dan is dit uiteraard ook mogelijk binnen ons assortiment. Kijk bij onze wastafelonderkasten voor alle mogelijkheden. Op deze manier zal je nooit met een overbodig onderdeel zitten. Wanneer u een los onderdeel bij ons besteld, zit er vaak geen uitsparing in. Dit zorgt voor extra opbergruimte en mogelijkheden. Kies zelf waar de afvoer komt te zitten en laat de onderkast functioneren naar wens. Wij zullen altijd communiceren bij onderkasten of er standaard een uitsparing in zit of niet.

Voor welke afmeting gaat u?

Al nagedacht over de afmeting? De eerste vraag die speelt is uiteraard de breedte van de wand. Past er een groot of klein meubel. De meest voorkomende maten die wij voorbij zien komen liggen tussen de 80 en 120 cm. Vanaf 120 cm zijn er ook wastafels beschikbaar met een dubbele bak. Dit is handig voor als je een groot gezin heeft of graag een eigen kant of ruimte wilt hebben. Bent u met zijn 2e en is er plek voor een kleiner badkamermeubel, dan is het handig om in iedere geval te gaan voor een grote wasbak.

Er zijn ook kleine wastafels van 80 cm die afzetruimte hebben aan beide kanten. Dit is handig voor als je graag je standaard spullen snel bij de hand wilt hebben, zoals je gell, tandenborstel en tandpasta.

Hoe groot uw badkamermeubel uiteindelijk kan zijn, hangt dus af van verschillende aspecten. Wanneer de keuze uit gaat naar een groot meubel, zoals 120 cm, maar de lades kunnen niet meer open, kan je altijd kijken naar een ondiep badkamermeubel. Deze meubelen zijn 39 of 40 diep, waardoor je 5 cm extra beweegruimte krijgt in de badkamer.

Mocht er ruimte zijn voor een groot badkamermeubel zoals 120 cm, kan er ook gekozen worden voor een kleiner meubel van 80 cm met een kolomkast er naast voor extra opbergruimte. Kolomkasten zijn 169 cm hoog en 35 cm breed en diep, waardoor je met een smal gedeelte, veel extra ruimte creëert om handdoekjes en andere spullen in op te bergen.

Geschikte materialen

Er zijn veel verschillende materialen verkrijgbaar. Zo heb je spaanplaat, Melamine, Melamine, fineer en massief hout. De volgorde van de vorige zin rangschikt ook direct het materiaal van goedkoop naar luxe. Dit betekent niet dat massief hout het beste tegen vochtige ruimtes kan. Sterker nog, natuurlijk hout moet goed behandeld worden en moet een keer in de 3 jaar een extra beurt krijgen om het echt goed te beschermen. Melamine daarentegen is MDF met een laag kunststof, wat beter tegen water kan dan massief.

Ook hygiëne kan een belangrijke rol spelen tijdens de keuze. Denk bijvoorbeeld aan de wastafel. Keramiek/porselein en solid surface zijn materialen die veel beter tegen vuil kunnen dan bijvoorbeeld natuursteen of polystone. Dit komt voornamelijk door de poriën waarin het vuil kan hechten. Op keramiek kunnen er ook bijna geen krassen ontstaan en omdat solid surface door en door is kunnen krassen worden weggeschuurd.

Hoe dan ook.. een badkamer is een vochtige ruimte en geen enkele houtsoort kan goed tegen water. Daarom is ventilatie in een badkamer erg belangrijk. Een goed geventileerde badkamer zorgt voor een lange levensduur van uw badkamermeubel, maar ook andere producten zoals uw radiator.

Badkamermeubels met houtlook

Een badkamer meubel met houtlook is, naast de standaard zwart en witte kleur, de absolute favoriet. Tegenwoordig is er een erg ruim assortiment aan badkamermeubelen in houtlook. Maar wat is het verschil tussen houtlook en bijvoorbeeld massief hout?

Massief hout is door en door. Het is eigenlijk gewoon een eiken plank. Houtlook is van MDF of spaanplaat aan de binnenkant en van buiten zit er een laagje kunststof op. Is dit beter of slechter? Ligt aan de wensen die je hebt. Wanneer de keuze uit gaat naar gemak of prijs, kies dan voor een goede namaak. Wanneer heb je een goede namaak te pakken? Goede vraag… Dit is bijna niet te zien op het oog, maar moet je juist voelen. Voel je de nerven mee gaan met de print? Dan heb je altijd een goede namaak van hoge kwaliteit. Wil je juist een zo natuurlijk mogelijke look hebben, dan is massief hout de juiste keuze.

Voor de lezers die een badkamermeubel met waskom willen hebben we nog een goede tip. Bij een waskom houd je meer ruimte over om spulletjes op te zetten. Op gelakte meubelen, zoals zwart wit of beton groen, zullen sneller krasjes zichtbaar zijn dan bij houtlook of massief. Ben daarom altijd voorzichtig met gelakte meubelen en waskommen!  

Ga je voor lades of deurtjes met planken?

De badkamermeubelen van tegenwoordig zijn bijna allemaal voorzien van een ladensysteem. Dit ís puur voor een stukje gemak. Geen onhandige buk acties meer of op de knieën om achter in de kast een product te pakken. Laat het plankje naar je toe komen.

Toch kan er gekozen worden voor een wastafelonderkast met deurtjes. Deze meubelen zijn eigenlijk altijd voorzien van standaard plankjes zonder ladensysteem. Vaak zijn dit soort meubelen een stuk goedkoper, omdat de ladensystemen een duur onderdeel zijn van de kast

Ladegeleider softclose

De ladengeleiders van deze dagen zijn voorzien van een softclosing systeem. De naam spreekt eigenlijk voor zich, want het zorgt er voor dat hoe hard de laden ook dicht wordt gedaan, het nooit hard zal sluiten. In principe vangt het soft closing systeem de snelheid van de laden op. Dit is beter voor de levensduur van het badkamermeubel en daarnaast ook een stuk veiliger voor kinderen (en jezelf).

Een badkamermeubel kopen bij de Badkamermeubel outlet

Wil je een nieuw badkamermeubel kopen, maar bent u spoor bijster? Of zit u met vragen die de wereld uit geholpen moeten worden, voordat u de keuze kan maken? Dan staan wij klaar om u te helpen. Sterker nog, probeer het is uit en ervaar onze service. Gebruik de website chat, waar we bijna altijd klaar staan om je te helpen. Vind je dat te onpersoonlijk? Dan kan je ons altijd bellen of maak een afspraak zodat we samen alle wensen kunnen bespreken.
  • Op afspraak bezorgd
  • Klantenbeoordeling: 4.9 uit 5
  • 30 dagen bedenktijd
  • Gratis levering vanaf 100,-
Payment Options