Toilet met bidet

5 Items

Set Ascending Direction
per page

Wat is een toilet met bidet?

Een toilet met bidet wordt ook wel douche wc, bidetdouche, Turks toilet, Japans toilet, bidet wc of toilet met sproeier genoemd. Het is een combinatie van toilet en bidet in één. De toiletpot of de wc-bril heeft een ingebouwde sproeikop. Na het gebruik van het toilet reinigt de waterstraal uit de (uitschuifbare) sproeikop het onderlichaam, waar anders toiletpapier voor gebruikt wordt.

Voordelen van het toilet met bidet zijn ruimtebesparing, comfort, goede hygiënische werking en verminderd gebruik van wc-papier. De luxere varianten bieden ook nog extra wellnessfuncties, zoals een verwarmde bril of zelfs een automatisch openende deksel als je het toilet nadert. De prijs en de aanleg van elektriciteit die nodig is bij de bediening van elektrische modellen, kunnen als nadeel worden gezien. Maar bij nieuwbouw en renovatie kan met de elektriciteit rekening gehouden worden en qua prijs zijn er zowel goedkope als dure modellen op de markt. Populaire merken zijn Geberit, Grohe, Creavit, en Duravit.

Hoe werkt een toilet met bidet?

Er zijn grofweg 2 varianten. De wc zelf is uitgerust met een ingebouwde douchefunctie of je hebt een normaal toilet met een douche wc-bril. Bij de laatste zit de sproeier in de bril verwerkt. De werking van het bidet is bij beide hetzelfde. Na het gebruik van het toilet activeer je de sproeier met een afstandsbediening of handmatig met een bidetkraan (hendel) aan de zijkant van de wc-pot of wc-bril. De sproeier reinigt het onderlichaam, waardoor het gebruik van toiletpapier grotendeels of zelfs helemaal afneemt als er ook een luchtföhn geïntegreerd is.

Voor elke budget zijn er toiletten met bidet leverbaar. Er zijn verschillende merken en soorten op de markt. Een eenvoudige variant, zoals de stereo randloze hangend toilet met bidet uit onze collectie is een basisversie bestaande uit een wc-pot met bidet, zonder zitting, met een speciale hendel (bidetkraan) aan de zijkant van de wc-pot. Bij de luxere modellen, zoals van het merk Geberit, Duravit of Grohe is het mogelijk om programmeerbare gebruikersprofielen in te stellen via een afstandsbediening, waarbij de sproeier ingesteld kan worden op rectum (anus) spoeling of damesdouche (ladydouche/intieme zone bij vrouwen). Bij deze luxere modellen zijn ook de volgende functies beschikbaar: instelbare douchetemperatuur, ontkalkingsfunctie, geurafzuiging, masserende waterstraal, nachtlicht en verwarmde toiletbril.

Waarom gebruik je een bidet?

Een toilet met bidetfunctie is een luxe aanvulling voor jouw toilet of badkamer. Vroeger werd een apart bidet vaak naast het toilet geplaatst. Om ruimte te besparen wordt tegenwoordig vaak gekozen om het bidet te integreren in het toilet door middel van een ingebouwde sproeier. Een staand of hangend toilet met bidet is kostenbesparend en duurzaam voor het milieu omdat er alleen een toilet geplaatst wordt en het toiletpapier overbodig wordt. De sproeier spoelt het onderlichaam schoon en de föhn droogt alles na.

Bepaalde gebruikersgroepen kunnen bijzonder veel baat hebben bij toiletdouches. Bijvoorbeeld mensen in langdurige zorgsituaties en mensen met een beperkte mobiliteit. Vooral de uitvoering met een soft-close deksel en automatische open- en sluitfunctie van de wc-bril geven een zekere mate van autonomie en kunnen daarmee de levenskwaliteit verhogen.

Maar ook voor mensen die persoonlijke hygiëne belangrijk vinden, milieubewust en duurzaam zijn of mensen die van comfort houden ongeacht leeftijd of lichamelijke conditie kopen een toilet met sproeier.

Wat kost een bidet wc?

De kosten van een bidet wc zijn sterk afhankelijk van de keuze. Ga je voor een eenvoudig of luxe model? Kies je een toilet met een bidetdouche geïntegreerd in de wc-bril of in de wc-pot? Je keuze is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en gewenste functies. Benieuwd naar de mogelijkheden kom dan langs in de showroom van Vixx badkamers, onze adviseurs staan je graag te woord.

  • Delivered by appointment
  • Customer rating: 4.9 out of 5
  • 30 days Return Policy
  • Free Delivery on Orders Over €100