Opbouw wastafelkraan

Items 1-24 of 248

Set Ascending Direction
Page
per page

Opbouw wastafelkraan kopen? Dit moet je weten!

Een opbouwkraan in tegenstelling tot een inbouwkraan wordt geplaatst op een wastafel. Kies je een opbouw wastafelkraan dan is het aantal gaten in de wastafel van belang. Bij de keuze van je wastafel is het dus belangrijk dat je in het achterhoofd al een beetje een idee hebt of je een opbouw- of inbouwkraan wilt.

Als je bijvoorbeeld een bestaande wastafel met waskom hebt dan past daar een verhoogde opbouwkraan perfect bij. Ga je de badkamer volledig renoveren en kies je voor een zwarte waskom dan zijn zowel een verhoogde zwarte opbouw wastafelkraan als een inbouwkraan met zwarte uitloop een goede keuze.

De keuze voor een opbouw wastafelmengkraan hangt o.a. af van persoonlijke voorkeur, budget en stijl van de badkamer.

Waarom kiezen voor een opbouw wastafelkraan?

Vaak wordt van opbouwkranen gezegd dat ze minder mooi zijn, een minder strakke uitvoering hebben en onhandig zijn met schoonmaken. Aan de andere kant zijn ze wel een stuk goedkoper dan inbouwkranen, zijn makkelijker te installeren en te repareren bij een lekkage.

Voordelen opbouwkraan – eenvoudige montage

De montage van de opbouwkraan is eenvoudig en uit te voeren door iedereen die een beetje handig is (kijk zeker ook even op youtube voor montagetips), mits alle koud- en warmwater aansluitingen al goed aangelegd zijn.

Voordelen opbouwkraan – vervangbaarheid

Het grootste voordeel van opbouwkranen is dat ze simpel te vervangen zijn. Na 10 à 15 jaar kan het zijn dat een kraan vervangen moet worden, omdat hij kapot is of omdat je iets anders mooi vindt. Vervangen is eenvoudig te realiseren zonder inschakeling van een specialist. Bij een defect is het vervangen van het kapotte onderdeel eenvoudig omdat er geen hak- en breekwerk aan te pas hoeft te komen.

Voordelen opbouwkraan – ruimte

In kleine badkamers is een opbouwkraan een goede keuze omdat er geen voorzetwand geplaatst hoeft te worden.

Bezoek onze showroom voor het opdoen van inspiratie

Wastafelkranen zijn er in allerlei soorten en maten, van strakke en vierkante tot traditioneel ronde exemplaren. Populaire merken zijn Grohe, Wiesbaden en Hansgrohe. De keuze voor een het model en kleur van de kraan hangt af van jouw stijl en wensen. Chroom is nog steeds een populaire keuze, maar er zijn tegenwoordig ook kranen in diverse andere kleuren, zoals rvs, koper, zwart, zwart chroom en goud. Zo kun je een unieke sfeer creëren in je badkamer.

Om een uniforme uitstraling te creëren, is het belangrijk om de kleur van de kraan af te stemmen op de rest van de badkamer, zoals het badkamermeubel, wastafel en de tegels. Bezoek onze showroom om inspiratie op te doen en vraag onze medewerkers om hulp als je er zelf niet uitkomt.

  • Delivered by appointment
  • Customer rating: 4.9 out of 5
  • 30 days Return Policy
  • Free Delivery on Orders Over €100