90x90

10 Items

Set Ascending Direction
per page

Douchecabine 90x90 cm: compact en praktisch

De meest verkochte douchecabine heeft een afmeting van 90x90 cm. Dit formaat is populair omdat er een mooie balans is tussen ruimtebesparing en comfort. Deze cabine past gemakkelijk in de meeste badkamers zonder in te boeten aan douchecomfort. Het is een uitstekende optie voor zowel kleine als middelgrote badkamers. Voor grotere badkamers of voor mensen die meer ruimte of comfort willen, zijn formaten zoals douchecabines van 120x90 cm zeer geliefd. Wil je juist een kleinere afmeting kijk dan eens op onze website bij douchecabines 80x80 cm.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een douchecabine?

Beschikbare ruimte in de badkamer

Zorg dat de douchecabine in de beschikbare ruimte van je badkamer past, zodat het niet te krap wordt. Meet de ruimte nauwkeurig en houd rekening met de plaatsing van deuren, ramen en andere badkamermeubels. Een 90x90 cm douchecabine is een ideale maat die vaak past in zowel kleine als middelgrote badkamers. De afmeting biedt voldoende ruimte om comfortabel te douchen zonder te veel ruimte in beslag te nemen. Een 90x90 cm douchecabine kan eenvoudig in verschillende hoeken of tegen rechte wanden worden geplaatst, waardoor het formaat geschikt is voor diverse badkamerindelingen.

Afhankelijk van jouw badkamerindeling en -stijl kun je kiezen uit verschillende douchecabinemodellen. Voorkomende modellen zijn halfrond, vierkant, vijfhoekige of kwartronde douchecabines. Halfronde en vijfhoekige douchecabines zijn ideaal voor een hoekinstap. Douchecabines met hoekinstap bieden flexibiliteit in de plaatsing omdat ze in verschillende hoekopstellingen kunnen worden geïnstalleerd en zodoende in veel badkamers geplaatst kunnen worden.

Keuze uit verschillende deuren

Het type deur en de handgreep beïnvloeden naast de stijl en uitstraling ook de functionaliteit en het gebruiksgemak van de douchecabine. Voor een 90x90 cm vierkante cabine zijn schuifdeuren ideaal omdat ze geen extra draaicirkel nodig hebben en dus ruimte besparen. Dit is vooral handig in kleinere badkamers.

Gaat je voorkeur uit naar een halfronde douchecabine, dan wordt ook vaak gekozen voor schuifdeuren, terwijl vijfhoekige modellen zowel schuif- als scharnierdeuren kunnen hebben.

Voor de juiste uitstraling is tevens de keuze van de handgrepen bepalend. Kies een stevige zwarte handgreep als dit past bij de rest van de uitstraling van de badkamer, bijvoorbeeld als je meer zwarte elementen, zoals zwarte handdoekhouders en een zwart doucherekje, in de badkamer hebt.

Materiaal en kwaliteit

Kies voor hoogwaardige materialen zoals gehard glas en roestvrijstalen of aluminium profielen. Dit garandeert duurzaamheid en veiligheid. Douchecabines van 90x90 cm zijn vaak beschikbaar met gehard glas van 6 mm tot 8 mm dikte, wat zorgt voor een stevig en veilig gebruik. Ook hier kies je voor een materiaal dat past bij de rest van de badkamer. Ga bijvoorbeeld voor matzwarte aluminium profielen, als de rest van de badkamer een strak en minimalistische stijl heeft. Wij hebben mooie douchecabines zwart 90x90 cm in ons assortiment.

Onderhoud en schoonmaak

Natuurlijk wil iedereen een douchecabine die gemakkelijk te reinigen is. Veel 90x90 cm douchecabines zijn voorzien van een antikalkbehandeling op het glas, wat het onderhoud vergemakkelijkt en zorgt voor een langdurige helderheid van het glas. Bij de keuze voor een complete douchecabine 90x90 cm of aparte componenten, zoals een aparte douchecabine of aparte douchebak is het ook goed om te kijken naar het onderhoud en compatibiliteit. Bij een complete set weet je zeker dat alle onderdelen naadloos bij elkaar passen.

Advies nodig bij het kiezen van jouw douchecabine?

Een douchecabine van 90x90 cm heeft een ideale combinatie van functionaliteit, comfort en stijl. Dit populaire formaat is zeer gangbaar en beschikbaar in diverse modellen, stijlen, materialen en deurtypen, waardoor je altijd een model kunt vinden dat aan jouw specifieke wensen en behoeften voldoet.

Douchecabines zijn verkrijgbaar in verschillende merken. Wij verkopen voornamelijk het merk Wiesbaden. Dit merk staat bekend om hun betaalbare kwaliteit en duurzaamheid, waardoor je jarenlang van je douche kunt genieten zonder zorgen over slijtage of defecten.

Wil je meer weten of direct een douchecabine bestellen? Bezoek onze showroom of bekijk ons uitgebreide assortiment online. Wij helpen je graag verder bij het vinden van de ideale douchecabine voor jouw badkamer!

  • Delivered by appointment
  • Customer rating: 4.9 out of 5
  • 30 days Return Policy
  • Free Delivery on Orders Over €100