Shower Cabins

We can't find products matching the selection.

Complete douchecabine: luxe, comfort en gemak

Een complete douchecabine is de ideale oplossing voor iedereen die op zoek is naar comfort en gemak in de badkamer. Of je nu je badkamer renoveert of een nieuwe inrichting wil, een complete douchecabine biedt een alles-in-één oplossing. Een compacte ruimte optimaal benutten of een luxe spa-ervaring creëren in je eigen huis? Er is voor iedereen een ideale douchecabine. De keuze voor een complete douchecabine heeft vele voordelen. Wil je toch liever een inloopdouche? Kijk dan op onze website voor inspiratie en leuke goedkope aanbiedingen.

Wat zijn de voordelen van een complete douchecabine?

Een complete douchecabine heeft de volgende voordelen:

 1. Eenvoudige installatie
  Een complete douchecabine wordt geleverd met alle benodigde onderdelen, zoals douchewanden, deuren, een douchebak, en vaak zelfs een geïntegreerde kraan en douchekop. Dit betekent dat je geen afzonderlijke onderdelen hoeft te kopen en onderdelen vaak vooraf gemonteerd zijn, wat installatie snel en efficiënt maakt.
 2. Ruime keuze
  Er is een breed scala aan stijlen en afmetingen beschikbaar. Of je nu een kleine badkamer hebt en een compacte 80x80 cm cabine nodig hebt, of een grotere ruimte hebt voor een luxe 120x90 cm model, er is altijd een passende oplossing. Je kunt kiezen uit verschillende vormen zoals rechthoekig, vierkant of kwartrond en diverse glasafwerkingen zoals helder of matzwart.
 3. Duurzaamheid en veiligheid
  Complete douchecabines zijn vaak gemaakt van hoogwaardig materiaal zoals veiligheidsglas en robuuste aluminium profielen. Dit zorgt niet alleen voor een lange levensduur, maar ook voor extra veiligheid tijdens het douchen.
 4. Gemak en luxe ervaring
  De douchecabines zijn volledig afgesloten waardoor de temperatuur in de cabine blijft hangen gedurende het douchen. Daarnaast blijft jouw badkamer spatwatervrij. Sommige douchecabines hebben massagejets wat het douchen een ware wellness-ervaring geeft.
 5. Onderhoudsvriendelijk
  Veel complete douchecabines zijn ontworpen om makkelijk schoon te maken. Ze hebben vaak afneembare onderdelen en zijn voorzien van anti-kalk en antibacteriële coatings, waardoor je minder tijd kwijt bent aan schoonmaken.

Specificaties en functies complete douchecabines

Een complete douchecabine bestaat over het algemeen uit douchewanden, deur(en), douchebak en vaak een douchekop en kraan.

Douchewanden en -deuren

De cabines worden geleverd met stevige wanden en deuren. Douchewanden zijn leverbaar in verschillende glasopties; van transparante, matglazen en zelfs getint glas. Transparant glas laat veel licht door en creëert een ruimtelijk gevoel, terwijl matglas privacy biedt zonder af te doen aan stijl. Met getint glas voeg je kleur toe aan je badkamerinterieur, terwijl je toch geniet van de voordelen van glas. De keuze voor het type douchewand hangt af van jouw persoonlijke voorkeur, algehele badkamerstijl, onderhoudsgemak en budget.

Afhankelijk van het model kunnen cabines voorzien zijn van een schuifdeur, draaideur, of zelfs een harmonicadeur. Kies de deur die het beste past bij de beschikbare ruimte, het gewenste gebruiksgemak en het onderhoud- en schoonmaakgemak. Schuifdeuren zijn ideaal voor kleinere badkamers omdat ze geen extra ruimte nodig hebben om te openen, terwijl draaideuren volledig toegang bieden tot de doucheruimte. Een harmonicadeur is bijvoorbeeld ruimtebesparender dan een draaideur, vraagt meer onderhoud, is minder duurzaam maar is weer wel flexibel waardoor je slechts een deel van de opening kunt gebruiken indien gewenst.

De handgrepen van de deur kun je afstemmen op de rest van je badkamer. Heb je bijvoorbeeld veel zwarte accessoires of zwarte accenten, kies dan voor een zwarte greep.

Douchebak

Veel complete cabines komen met een bijpassende douchebak, die zorgt voor een goede afwatering en een stabiele basis. Douchebakken zijn er in verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Bij de keuze van een douchebak is het goed om te kijken naar de antislipafwerkingen, om uitglijden te voorkomen. Douchebakken kunnen op de vloer of juist ingebouwd worden, afhankelijk van de gewenste uitstraling en beschikbare ruimte.

Douchekop en kraan

Vaak is er een geïntegreerde kraan met meerdere functies zoals een regendouche, handdouche, en soms zelfs massagejets voor een extra luxe ervaring. Je kunt kiezen uit een opbouw- of inbouwkraan. Sommige cabines zijn specifiek ontworpen voor gebruik van inbouwkranen. Ook hier is jouw persoonlijke voorkeur, algehele badkamerstijl, onderhoudsgemak en budget bepalend voor jouw keuze.

Populaire maten en modellen douchecabines

Douchecabines zijn er in allerlei verschillende afmetingen. Welke maat douchecabine de juiste keuze is voor jou, hangt natuurlijk af van de grootte van jouw badkamer en wat je belangrijk vindt. Wij hebben douchecabines in de verschillende afmetingen. Als je een afwijkende afmeting wil, laat het ons dan weten. We kijken graag met jou naar de mogelijkheden.

De meeste douchecabines hebben afmetingen tussen de 80 cm diep tot 140 cm breed. Er zijn o.a. vierkante, kwartrond, rechthoekige modellen. De hoogte varieert vaak tussen 190 - 195 en 200 cm. Hoe hoger de douchecabine, hoe meer warmte er in de cabine blijft tijdens het douchen. Onze douchecabines zijn naast vierkante modellen ook als kwartrond of zelfs als vijfhoek te kiezen. De reden dat deze onder 80x80, 90x90 of 100x100 worden aangeduid is omdat u hiermee kunt meten, wat handig is voor het inrichten van uw badkamer.

 • Douchecabines compleet 80x80 cm worden veelal gekozen voor kleinere badkamers.
 • Douchecabines compleet 90x90 cm is de standaardafmeting en geven voldoende bewegingsruimte voor de meeste mensen om comfortabel te douchen, terwijl de cabine toch niet te veel ruimte in de badkamer in beslag neemt.
 • Douchecabines compleet 100x100 cm geven weer net wat meer bewegingsruimte. Dus heb je de ruimte dan is deze afmeting zeker het afwegen waard.
 • Douchecabines compleet 120x90 cm of 140x90 cm worden vooral gekozen door langere mensen en zijn geschikt voor gezinnen, waar meerdere personen tegelijkertijd willen douchen. Ook voor senioren of mindervaliden waar het plaatsen van hulpmiddelen, zoals douchestoel of handgrepen in de douchecabine noodzakelijk zijn, is een grotere douchecabine aan te bevelen. Voorwaarde voor een grote douchecabine is natuurlijk wel dat er voldoende ruimte in de badkamer aanwezig is.

Ruime keuze complete douchecabines bij Vixx badkamers

Een complete douchecabine is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een kant-en-klare oplossing voor hun badkamer of aparte doucheruimte. Met een breed scala aan beschikbare modellen en functies, kun je eenvoudig een cabine vinden die perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften. Door te kiezen voor een complete douchecabine, bespaar je niet alleen tijd en moeite, maar verzeker je jezelf ook van een hoogwaardige en duurzame douche-oplossing.

Op onze website kun je de nodige inspiratie op doen over onze complete douchecabines. Voor meer informatie en om de verschillende modellen te bekijken en te ervaren, kun je terecht in onze showroom.

 • Delivered by appointment
 • Customer rating: 4.9 out of 5
 • 30 days Return Policy
 • Free Delivery on Orders Over €100